preloadingpreloadingpreloading

Mi a judo?

Mi a Judo?

A Judo egy ősi Japán önvédelmi küzdősport. A fizikai és szellemi erő együttes kifejlesztésének leghatékonyabb módja, amely nem más, mint a rendelkezésre álló energia leggazdaságosabb felhasználása az ellenfél legyőzése érdekében.

Célja: a szabályok adta lehetőségek segitségével az ellenfél dobása, leszorítása, fojtása vagy karjának feszítése a győzelem érdekében. A Judo vagyis cselgáncs olyan küzdősport, amit mindenki gyakorolhat: fiatalok és idősek, lányok és fiúk egyaránt, egyszóval: mindenki! Mivel igen jó hatással van mind a szellemre, mind pedig a testre.

A Judo Japánból származik ahol 1882 körül Jiu-Jitsu’s alapokból teremtette meg Jigoro Kano.

A Judo szó jelentése:

Ju = lágy (a Judo technikáinak végrehajthatósága nem a test erőre épül, hanem a technikák tökéletes ismeretére. A begyakorolt Judo technikák alkalmazásával könnyed, lágy mozdulatokkal győzhetjük le ellenfelünket)

Do = müvészet / út (önmagad tökéletesítésének útja)

A Judo több okból űzhetjük:

- Mozgásművészet

- Önvédelmi sport

- Tömegsport

- Versenysport

Tanulásával fejleszthetjük allóképességünket, erőlétünket, technikai tudásunkat, izomzatunkat, önbizalmunkat, megtanít esni, fegyelemre, tiszteletre, kitartásra és küzdésre. Mindamellett az edzésen életre szóló barátságokat köttetnek.