preloadingpreloadingpreloading

Nagy Patricia

Többszörös Magyar Bajnok, 3 danos judos és volt válogatott versenyző


Egy rövid életrajz rólam:

Nagy Patricia vagyok és Hollandiában szülletem 1979. február 16-án.

Hogy is kezdtem judozni?

Körülbelül 3 éves lehettem … és egy olyan energiateli, életteli kislány voltam akinek olyan sok energiája volt, hogy a szüleim elgondolkodtak hogy el kéne vinni engem sportolni … hátha egy kicsit elfáradok...

Apám judozott és én sokszor játszottam az ö kupáival/érmeivel … el is ástam néhányat a kertünkbe… azóta sem találták meg…

Már akkor elvarázsolt engem ez a sport… és én is akartam judos lenni sok sok kupával … De a szüleim azt akarták hogy elöször tanuljak meg úszni. Utáltam a vízet … mindig sírtam. De az első célkitűzésem már megvolt: csak úgy tudtak engem rávenni az úszó-órákra, hogy ha megigérik, hogy miután megtanultam úszni, mehetek judora. 4 éves elmúltam amikor mentem az első edzésemre. Én voltam a legkissebb és csak sokkal idősebbekel tudtam edzeni. IMÁDTAM! Imádtam judora járni, össze vissza futni, esni, birkózni stb. Még 5 éves sem voltam amikor az edzőm tanácsolta apámnak hogy vigyen el egy versenyre, mert úgy gondolta hogy probléma nélkül fogom állni a helyemet a nagyobb gyerekekkel szemben … és így is lett … 1983 December 5.én indultam az első versenyemen, ahol mint legkisebb induló 3. lettem. Amikor az 5. szülinapom volt, már volt 2 kupám!

    

(itt lehetem 7/8 éves – az akkori edzőmmel és versenygyőztesként)        

Nagyon szeretem edzésre járni, még jobban szeretem versenyezni… és annál jobban imádtam érmekkel/kupákkal haza jönni. 13 évesen már jó néhány kupát össze sportoltam.

Kupáim

Először mint Holland válogatott versenyzö (-48 kg) indultam, nyertem és érmes voltam több nemzetközi válogatott versenyeken. Aztán 17 évesen kaptam meghívót a Budapesti Honvédtól, hogy jöjjek Magyarországra judozni, akár Magyar válogatottként. Hogy az lehesek meg kellet nyernem a Magyar Bajnokságot. Így is történt. Abba kellett hagynom a költözés miatt a sulimat Hollandiában és egyedül költöztem Magyarországra úgy hogy egy szót nem beszéltem Magyarul. Magyar válogatott lettem először -52 kg-ban, aztán -57 kg-ban. Többször megnyertem a Magyar bajnokságot és több nemzetközi válogatott versenyt nyertem meg, érmes voltam – junior és felnött korosztályban. A legjobb eredményeim: 1998-ban értem el, több junior válogatott versenyt megnyertem, érmes voltam és egy könyök sérülés-műtét után 5. lettem a Junior EB-n és VB-n. 1999-ben több felnőtt A kategoriás válogatott versenyeken is érmes voltam.

  

 Jó úton is voltam hogy kvalifikáljam magam a Sydney Olimpiára… de egy komoly térdsérülés közbe szólt. Utána probáltam még vissza jönni, de túl sok minden történt és 20 év után abba hagytam. Haza mentem (Hollandiába) hogy befejezzem a sulimat és a kötelező iskolai gyakorlatot.

 Amikor vissza jöttem, kaptam egy felkérést hogy tartsak judoedzést munka mellett. Így is tettem, egy nagyon jó csapat épitettem fel. Így született egy új cél: egy saját club: a Nippon Sport Judo Club. 

A judo számomra egy fantasztikus sport, a küzdőszellemével, a gyönyörű technikáival. A Judo olyan sport amely megformált engem, azzál tett aki vagyok! A mentalitásom, kitartásom mint még olyan sok mindent, a judonak (és természetesen szüleimnek!) köszönhetem és az a sok jót, és mindent amit tanultam, át szeretnénk adni másoknak!

Ezzel a gondolattal müködik a Nippon Sport Judo Club!