preloadingpreloadingpreloading

2011-es események

November 19-én Hollandiában nagyon erős és jól megszervezett nemzetközi versenyen vettunk részt.

Az egyik régi ellenfellem családja rendezi a versenyt, amelyre meghívtak minket is. Előre szóltak, hogy ez egy nagyon erős nemzetközi verseny lesz, így a két legtapasztalabb judokámmal, Szeredás Botonddal és Szanyikovach Sebővel utaztunk el, ez volt életük első külföldi nemzetközi versenye.
Botond súlycsoportjában huszonketten indultak, öt felé szedték a csoportot, mindegyikből ketten jutottak tovább, végül a legjobb tíz küzdött az érmekért.

Botondnak négy küzdeleme volt, a második meccsén a 34 kilogrammos holland bajnokkal állt szemben, ellenfele – ahogyan a hollandoktól megszokott – eléggé agresszíven küzdött. Botond először egy bokadobással szerzett egy jukót, ami miatt a holland fiú olyan mérges lett, hogy dühében neki rohant Botondnak, aki alá fordult, és egy hihetetlen nagy ipponnal elbúcsúztatta a holland bajnokot!

Majd csoportgyőztesként továbbjutott a legjobb tíz közé. Ott három meccset kellett még nyernie, hogy megszerezze az aranyérmet.
Így is lett... Bár a bírok nem nagyon voltak igazságosak, és néha nehéz volt pontot szerezni egy holland ellen, mégis sikerült, és nem is akárhogyan!

Szeredás Botondnak hét fantasztikus, nagyon kemény küzdelme volt, és az első helyezésért járó kupával térhetett haza!

A 24 kilogrammban Szanyikovach Sebő indult, tudtam jól, hogy a 34 kiló kemény súlycsoport, de nem gondoltam, hogy a 2003-asok 24 kilogrammja is ilyen erős súlycsoport lesz…

Sebinek öt küzdelme volt. A kis ellenfelei nagyon profi kis judósok voltak, akik már olyan technikával és reflexekkel rendelkeztek, hogy ilyet még ilyen fiatalon nem láttam. Az öt küzdelemből egyszer-egyszer sikerült Sebit megzavarni egy-egy dobással, de utána olyan szépen összeszedte magát, és keményen, határozottan küzdött, hogy végül büszkén léphetett fel a dobogó harmadik fokára!

Meg kell mondanom – bár én holland (is) vagyok – mennyire büszke voltam rájuk, hogy ez a két szerény kisfiú, így helytállt, így elbánt az ottani kis bajnokokkal!

Bár tudjuk jól, hogy kis versenyző judósokként hosszú út vár még rájuk, de ez a verseny, és az elért eredmény egy nagy lépés volt számukra a jó irányba. Remélem ilyen sikeresen fogják folytatni a pályafutásukat!”
------------------------------------
 
November 5-én voltunk Györben a gyerekkel, ahol ismét a Nippon Sport Judosok taroltak!!
2 induló - 2 arany!!
 
Szeredás Botond 1. lett
3 meccse volt. Az első meccsen a verseny legkeményebb ellenfelével kezdett, a megbeszélt taktika szerint harcolt, amit fantasztikusan hajtott végre - igy Ipponnal végzödött a meccs Botinak!
A többi meccsét nagyon szépen fejezte be, igy egy arany éremmel távozhatott!
 
Szanyikovách Sebő szintén 1 lett.
A barátságos meccseken kivül 2 küzdelme volt, ahol Sebi nagyon határozottan hagyta ott a névjegykártyáját, hiszen minden mérközését 30 mp-en belül Ippon-nal nyerte meg.
 
------------------------------------
 
Október 29-én indultunk egy gyermek versenyen Szászhallombattán, ahol a 2 indulóval 2 érmet nyertünk:
 
Szeredás Botond 3. lett
Minden meccsét nagyon szépen nyerte. A döntőbe jutás során is végig jobb volt a rutinos ellenfelénél, azonban 1 másodpercet kihagyott ami a gyözelmébe került. A 3. helyet egy gyors és gyönyörű ipponnal szerezte meg.
 
Szanyikovách Sebő 2. lett
Ö is végig nagyon szépen dolgozott. Olyan álló technikákat használt, amik narancssárga vagy zöld öves judo tananyag. A döntőben viszont sajnos alul maradt azzal a fiúval szemben, akivel szinte mindig a döntőben találkoznak.
 
Ugyanazon a napon 2. osztályú felnőtt földharc Magyar Bajnokság volt az UTE-ban, ahol Egyeki Szabolcs -100 kg-ban indult és nem is akár hogyan!! 2. lett, de úgy, hogy előtte nem edzett 1 hónapig vádli sérülés miatt. Indult az open kategoriában is, ahol a visszavágó meccsénél csinált egy Ippon-t, amit érthetetlen okok miatt nem kapott meg. A verseny folytatásában véletlenül összefejeltek az ellenfelével, ahol megsérült a szemöldöke és emiatt nem tudta folytatni a versenyt.
 
------------------------------------
 
Október 9-én indultunk a Budapest Kupán és nem is akár hogyan! Ime az összefoglaló:
 
6 judossal indultunk - 3 éremmel tértünk haza.
 
Scultéty Bálint - 27 kg-ban, nagyon jól oda tette magát, de sajnos küzdelem közben kicsit megrandult a válla, földharc közben, igy emiatt nem tudta folytatni a versenyt.
Hála istennek nincs komoly baj, sem a kis lelkének. És jobbulást kivánunk neki!!
 
Besze Csaba és Besze Zsolt szintén, mint kezdő versenyzők nagyon jól helyt áltak a -27kg súlycsoportban, csak a kemény mezőnyben sajnos még egy kicsit kevés volt a rutinjuk. Annak ellenére Csabának sikerült a 3 meccsböl egy meccset egy oriási ipponnal nyerni.
 
Szeredás Botond, -35kg-ban nagyon jól versenyzett.
4 kemény küzdelme volt, annak ellenére, hogy megfájdult a hüvelykujja tovább az első helyért, így változatos és szép dobásokkal állhatott büszkén a dobogó tetejére.
Hála istennek neki sincs komoly baja.
 
Besze Noemi, lányként indult a fiuk között, ahol 3 kemény küzdelme volt, és mindengyiket ippon-nal nyerte!!
Nem kell mondanom, hogy mint női edző, mennyire büszke voltam a 'kis csajomra',  hogy így helyt állt a fiúk között.
 
Szanyikovách Sebő,  -24kg-ban, hihetlenül jól küzdött. Több meccset nyert (mind ipponokkal!!), az aranypontért folyó döntőben azonban sajnos egy yuko-val kikapott, igy a 2. helyen végzett.
 
A Nippon Sport Judo Club nagyon gratulál a fenti résztvevőknek és dobogósoknak!!
Büszkén néztem, hogy milyen szép dobásokkal jutottak előre a fenti indulók!
Mindenki tudja, hogy a Nippon Sport Judosok erős és technikás judosok, akikkel jobb nem szórakozni!!! 
 
 
Eredmények:
24 kg   30 kg
1 Farkas Zsombor Judo SzK   1 Demeter Bendegúz Ledényi Judo
2 Szanyi Kovách Sebő Nippon Judo   2 Zupkó Márton Miskolc-Avas
3 Kalász Ádám KSI-SE   3 Raffai Márton KSI-SE
3 Pomázi Dominik Kőrös Judo   3 Kobza Gergely BHSE
5 Péteri Patrik Gyomaendrőd   5 Tőkés Balázs UTE
5 Vaega Bernát Judo SzK   5 Sóczó Rebeka Gyomaendrőd
7 Bocsor Balázs Százhalombatta   7 Besze Csaba Nippon Judo
7 Kovács Balázs Ledényi Judo   7 Nánási Gergő KSI-SE
             
35 kg   50 kg
1 Szeredás Botond Nippon Judo   1 Besze Noémi Nippon Judo
2 Kárpáti Dávid TFSE   2 Gifló Mátyás TFSE
3 Liposits Zalán Diósdi DSE   3 Engyel Zsolt KSI-SE
4 Patyi Péter KSI-SE   4 Igaz Márk UTE